Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.
Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.
Gemarineerde groene asperges met zalm
Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.
- variatietipRol de helft van de asperges in Schwarzwalder schinken, een rauwe hamsoort met een karakteristiek rookaroma.
Barbecuetools gebruiken
Instructievideo - 01:33 min.
Gemarineerde groene asperges met zalm
Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057431_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.
Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.
variatietip:Rol de helft van de asperges in Schwarzwalder schinken, een rauwe hamsoort met een karakteristiek rookaroma.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
12 verse groene asperges
2 el traditionele olijfolie
1 el citroensap
12 plakken gerookte zalm
Dit heb je nodig
barbecue of oven