Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.
Couscoussalade met avocado en tomaat
Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade.
- achtergrondinfoCouscous wordt in Nederland meestal geweld, maar traditioneel hoort het gestoomd te worden; het krijgt dan een betere smaak en structuur. Wil je couscous stomen? Zoek dan op de site naar '1192919' voor gestoomde couscous.
- bereidingstipDeze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.
- bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Couscoussalade met avocado en tomaat
Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_063077_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.
achtergrondinfo:Couscous wordt in Nederland meestal geweld, maar traditioneel hoort het gestoomd te worden; het krijgt dan een betere smaak en structuur. Wil je couscous stomen? Zoek dan op de site naar '1192919' voor gestoomde couscous.
bereidingstip:Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.
bewaartip:Halve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren (/allerhande/informatie/avocado).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g couscous
3 el pijnboompitten
4 tomaten
3 bosuien
75 g rucola
1 avocado
4 el traditionele olijfolie
1 citroen