Steek de barbecue aan. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de helften elk in 3 parten en rijg 6 stukjes perzik aan 2 spiesen. Bestrijk de spiesen dun met de olie en bewaar ze afgedekt op een koele, donkere plek (niet in de koelkast).
Verdeel de vanillekwark over 4 (wijn)glazen. Bewaar de glazen afgedekt in de koelkast. Gril de spiesen in 4-5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Zet de glazen met vanillekwark op 4 borden. Verkruimel de amaretti erboven en leg naast elk glas een warme perzikspies.
- algemeenIn plaats van amaretti kunt u ook verkruimelde bitterkoekjes nemen. Helemaal af met een glaasje amandellikeur erbij.
Perzikspies
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057451_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
310 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de helften elk in 3 parten en rijg 6 stukjes perzik aan 2 spiesen. Bestrijk de spiesen dun met de olie en bewaar ze afgedekt op een koele, donkere plek (niet in de koelkast).
Verdeel de vanillekwark over 4 (wijn)glazen. Bewaar de glazen afgedekt in de koelkast. Gril de spiesen in 4-5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Zet de glazen met vanillekwark op 4 borden. Verkruimel de amaretti erboven en leg naast elk glas een warme perzikspies.
algemeen:In plaats van amaretti kunt u ook verkruimelde bitterkoekjes nemen. Helemaal af met een glaasje amandellikeur erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 perziken
0 walnootolie
1 beker halfvolle smulkwark vanille
8 amaretti
Dit heb je nodig
barbecue
8 metalen spiesen