Oma's haringsalade

Echte Hollandse salade

150 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper

  2. Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.

  • algemeenFamilierecept AllerHande 7 2009: Minimaal één keer per week zet Renée vis op tafel, net zoals haar moeder vroeger. Als het aan haar zoon Luuk ligt, houdt hij de traditie in ere. 'Ik vind haringsalade heel erg lekker, vooral omdat mijn oma het ook al maakte. Eerst lustte ik geen vis, maar nu wel!'

Oma's haringsalade

Echte Hollandse salade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig