In schaal olie, citroensap, zeezout en naar smaak peper door elkaar kloppen. Zeewolf in marinade wentelen, schaal afdekken en vis 20 min. op kamertemperatuur marineren. Af en toe keren.
Zeewolffilet uit marinade nemen en laten uitlekken. Zeewolf op goed ingevette grilltopper of in hamburgerklem 4 min. grillen. Keren en andere kant ook 4 min. grillen. Intussen in hapjespan op hoek van barbecue ouzo verwarmen, maar niet laten koken. Gegrilde vis in ouzo leggen en ouzo met lange lucifer aansteken. Pan van barbecue nemen, op onbrandbare ondergrond zetten en vlammetjes vanzelf laten doven. Lekker met gegrilde venkel.
Zeewolf geflambeerd met ouzo
- algemeenNeem de nodige voorzorgsmaatregelen: geen kinderen of huisdieren in de buurt van de pan en geen losse theedoeken, pannenlappen of kledingstukken.
Zeewolf geflambeerd met ouzo
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058536_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
180 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
In schaal olie, citroensap, zeezout en naar smaak peper door elkaar kloppen. Zeewolf in marinade wentelen, schaal afdekken en vis 20 min. op kamertemperatuur marineren. Af en toe keren.
Zeewolffilet uit marinade nemen en laten uitlekken. Zeewolf op goed ingevette grilltopper of in hamburgerklem 4 min. grillen. Keren en andere kant ook 4 min. grillen. Intussen in hapjespan op hoek van barbecue ouzo verwarmen, maar niet laten koken. Gegrilde vis in ouzo leggen en ouzo met lange lucifer aansteken. Pan van barbecue nemen, op onbrandbare ondergrond zetten en vlammetjes vanzelf laten doven. Lekker met gegrilde venkel.
algemeen:Neem de nodige voorzorgsmaatregelen: geen kinderen of huisdieren in de buurt van de pan en geen losse theedoeken, pannenlappen of kledingstukken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels olijfolie
½ citroen
1 eetlepel zeezout
4 stukken zeewolffilet
75 ml ouzo
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper
hapjespan met lange steel
lange lucifers