Kalfsentrecote met salie

300 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal citroenrasp, citroensap, olie, wijn, knoflook en salie door elkaar kloppen. Entrecotes goed door marinade wentelen, schaal afdekken en in koelkast minimaal 1 uur marineren. Entrecotes af en toe keren.

  2. Entrecotes uit marinade nemen en laten uitlekken. Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant ca. 5 min. grillen. Vlees af en toe met achtergebleven marinade bestrijken. Entrecotes met zout bestrooien. Lekker met couscoussalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

  • algemeenDeze entrecotes zijn ook heerlijk gerookt. Verdeel voor het grillen 50 g in koud water geweekte rookspaanders over de gloeiende houtskool en dek de barbecue af met bijpassende deksel of leg een halfronde deksel over het vlees.

Gerelateerde recepten

Kalfsentrecote met salie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig