Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal citroenrasp, citroensap, olie, wijn, knoflook en salie door elkaar kloppen. Entrecotes goed door marinade wentelen, schaal afdekken en in koelkast minimaal 1 uur marineren. Entrecotes af en toe keren.
Entrecotes uit marinade nemen en laten uitlekken. Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant ca. 5 min. grillen. Vlees af en toe met achtergebleven marinade bestrijken. Entrecotes met zout bestrooien. Lekker met couscoussalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
- algemeenDeze entrecotes zijn ook heerlijk gerookt. Verdeel voor het grillen 50 g in koud water geweekte rookspaanders over de gloeiende houtskool en dek de barbecue af met bijpassende deksel of leg een halfronde deksel over het vlees.
Kalfsentrecote met salie
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058565_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal citroenrasp, citroensap, olie, wijn, knoflook en salie door elkaar kloppen. Entrecotes goed door marinade wentelen, schaal afdekken en in koelkast minimaal 1 uur marineren. Entrecotes af en toe keren.
Entrecotes uit marinade nemen en laten uitlekken. Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant ca. 5 min. grillen. Vlees af en toe met achtergebleven marinade bestrijken. Entrecotes met zout bestrooien. Lekker met couscoussalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
algemeen:Deze entrecotes zijn ook heerlijk gerookt. Verdeel voor het grillen 50 g in koud water geweekte rookspaanders over de gloeiende houtskool en dek de barbecue af met bijpassende deksel of leg een halfronde deksel over het vlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ citroen
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels droge witte wijn
3 teentjes knoflook
4 eetlepels gedroogde salie
4 kalfsentrecotes
Dit heb je nodig
barbecue