Entrecote Chicago style

375 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vetrand van entrecotes op meerdere plaatsen tot op vlees insnijden. In kommetje pasta roeren van olie, knoflook, sjalotten, suiker en dragon. Vlees met pasta inwrijven en in schaal leggen. Schaal afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 1 uur marineren.

  2. Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Entrecotes elk op bord leggen en bestrooien met zout. Boter in 4 schijven snijden en op elke entrecote schijf rode port-peperboter leggen. Lekker met gegrilde kastanjechampignons (recept zie ah.nl/recepten; het barbecueboek) en rucolasalade.

  3. Voor het recept van rode port-peperboter zie ah.nl/recepten; het barbecueboek.

  • algemeenDe suiker in de kruidenpasta geeft het vlees een heerlijk gekarameliseerde smaak. Pas echter wel op, want de suiker kan ook snel verbranden en dan wordt de smaak bitter. Leg eventueel het rooster een standje hoger. Deze entrecote is heerlijk met een rooksmaakje. Verdeel voor het grillen een handje in water geweekte en daarna uitgelekte rookspaanders over de gloeiende houtskool.

Entrecote Chicago style

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig