Schil van limoen raspen en vrucht uitpersen. In kom boter tot zachte crème roeren. Limoenrasp, koriander en naar smaak limoensap, chilipeper en zeezout erdoor roeren. Boter op stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot rolletje vormen. Aluminiumfolie dichtvouwen en boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven. Boter in plakjes snijden en op warm gerecht laten smelten. Lekker bij o.a. zalm, visspiesen, kalkoen à la minute en varkensschnitzels.
Koriander-limoenboter
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150413_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
140 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Schil van limoen raspen en vrucht uitpersen. In kom boter tot zachte crème roeren. Limoenrasp, koriander en naar smaak limoensap, chilipeper en zeezout erdoor roeren. Boter op stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot rolletje vormen. Aluminiumfolie dichtvouwen en boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven. Boter in plakjes snijden en op warm gerecht laten smelten. Lekker bij o.a. zalm, visspiesen, kalkoen à la minute en varkensschnitzels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ limoen
75 g roomboter
3 eetlepels verse koriander
0 chilipeper uit de molen
0 zeezout
Dit heb je nodig
aluminiumfolie