In kom avocado met vork fijnprakken. Met vork hummus en peterselie of koriander goed erdoor mengen. Dip op smaak brengen met zout en chilipeper. Dip in schaaltje scheppen, afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren. Lekker bij o.a. lamsvlees, taco's, quesadillas (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en als dip voor gegrild pitabrood.
- algemeenHummus is een kikkererwtendip uit de keuken van het Midden-Oosten. Een lekkere kant-en-klare basis voor tal van variaties. Bijvoorbeeld geroosterde paprika, verse kruiden, pesto of avocado.
Avocado-hummusdip
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_045899_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
90 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
In kom avocado met vork fijnprakken. Met vork hummus en peterselie of koriander goed erdoor mengen. Dip op smaak brengen met zout en chilipeper. Dip in schaaltje scheppen, afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren. Lekker bij o.a. lamsvlees, taco's, quesadillas (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en als dip voor gegrild pitabrood.
algemeen:Hummus is een kikkererwtendip uit de keuken van het Midden-Oosten. Een lekkere kant-en-klare basis voor tal van variaties. Bijvoorbeeld geroosterde paprika, verse kruiden, pesto of avocado.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rijpe avocado
100 ml hummus naturel
3 eetlepels verse peterselie
0 chilipeper uit de molen