Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In schaaltje yoghurt losroeren en citroenrasp, knoflook en munt erdoor roeren. Saus op smaak brengen met citroensap, suiker, zout en peper. Schaaltje afdekken en in koelkast smaken ca. 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. lamskebabs, mosselspiesjes (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en gegrild pita- of naanbrood.
Turkse yoghurtdip
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_045899_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
85 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In schaaltje yoghurt losroeren en citroenrasp, knoflook en munt erdoor roeren. Saus op smaak brengen met citroensap, suiker, zout en peper. Schaaltje afdekken en in koelkast smaken ca. 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. lamskebabs, mosselspiesjes (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en gegrild pita- of naanbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
175 ml Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
2 eetlepels verse munt
1 theelepel suiker