Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom, voeg het limoensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop met de vork de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout erdoor. Dek de dip goed af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken. Lekker met (tortilla)chips, rauwkost en als topping voor taco's, tortilla's en wraps.
Avocado-yoghurtdip
Romige dip van avocado en kruiden. Lekker bij de borrel!
Avocado-yoghurtdip
Romige dip van avocado en kruiden. Lekker bij de borrel!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011163_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
1 porties
535 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom, voeg het limoensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop met de vork de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout erdoor. Dek de dip goed af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken. Lekker met (tortilla)chips, rauwkost en als topping voor taco's, tortilla's en wraps.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
1 rijpe avocado
1½ limoensap
1 teen knoflook
1½ tl chilipoeder
125 ml Griekse yoghurt
3 el verse basilicum