Geroosterde tomatensalsa

15 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Leg de tomaten op de grilltopper of in de grillschaal en gril 12 min. Voeg de pepers en ui halverwege toe en gril 5 min. mee tot de velletjes van de tomaten en pepers omkrullen en de groenten rondom grilplekjes hebben. Verwijder eventueel zaadlijsten uit de peper voor een minder scherpe smaak.

  2. Pureer de pepers, ui en knoflook grof in de keukenmachine. Voeg tomaten toe en pureer het geheel tot een grove saus. Doe de salsa in een schaal. Roer het basilicum erdoor en voeg de suiker, het sap en peper en zout toe. Serveer de salsa warm of op kamertemperatuur. Lekker met tortillachips.

  • algemeenDe tomaten kunnen ook onder de ovengril worden geroosterd.

Geroosterde tomatensalsa

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig