Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.
Pittige tomatensalsa
De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!
- serveertipLekker bij vis van de barbecue en gegrilde kip.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pittige tomatensalsa
De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!
bijgerecht
6 personen
20 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.
serveertip:Lekker bij vis van de barbecue en gegrilde kip.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rode pepers
1 ui
1 teen knoflook
400 g romatomaten
15 g verse basilicum
1 el limoensap
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine