Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.
- algemeenPittige variatie: pureer met de kruiden 1 à 2 eetlepels uitgelekte jalapeñopeper uit pot mee. Plus misschien wat takjes koriander voor de liefhebber.
Salsa verde
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_045899_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
150 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.
algemeen:Pittige variatie: pureer met de kruiden 1 à 2 eetlepels uitgelekte jalapeñopeper uit pot mee. Plus misschien wat takjes koriander voor de liefhebber.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 zakje verse basilicum
1 zakje verse peterselie
2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine