Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.
Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Salsa verde
Deze superverse, zelfgemaakte kruidensaus maakt van kip, entrecote, karbonade en sardientjes een echt smaakfeest!
- bereidingstipJe kunt deze salsa ook met de staafmixer bereiden.
- bewaartipJe kunt deze salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Salsa verde
Deze superverse, zelfgemaakte kruidensaus maakt van kip, entrecote, karbonade en sardientjes een echt smaakfeest!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080651_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
195 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.
Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Je kunt deze salsa ook met de staafmixer bereiden.
bewaartip:Je kunt deze salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g verse basilicum
7½ g verse munt
20 g verse platte peterselie
15 g verse koriander
1 sjalot
1 teen knoflook
6 el extra vierge olijfolie
2 el kappertjes
2 el water
Dit heb je nodig
vijzel
kom