Pel de knoflook. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.
Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.
Mojo verde
Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue.
- combinatietipDe saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.
- bewaartipDeze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.
Mojo verde
Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_091303_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
390 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.
Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.
combinatietip:De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.
bewaartip:Deze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
1 verse jalapeñopeper
15 g verse koriander
20 g verse platte peterselie
1 tl gemalen komijn
50 g ongezouten geroosterde amandelen
150 ml milde olijfolie
1 el appelciderazijn
½ tl zout
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker