Gefrituurde garnalenkoekjes

95 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de garnalen in een zeef en dompel ze 2 min. onder in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen, de currypasta, de vissaus, de eieren en de maïzena in een keukenmachine tot een gladde massa.

  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen fijn. Meng door de garnalenpasta. Neem telkens 1 el garnalenpasta uit de mengkom en vorm met uw hand een koekje van ca. 4 cm. Ø. Leg de koekjes op een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat ca. 20 min. in de koelkast opstijven.

  3. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Bak de garnalenkoekjes met 6 stuks tegelijk in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de zoete chilisaus.

  • Garnalen pellen

    Instructievideo - 00:36 min.

Gefrituurde garnalenkoekjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig