Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes in weinig water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de peper en de bosuitjes in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Meng het sinaasappelsap en -rasp, de peperreepjes, de bosuitjes, de peterselie en de olie door de aardappels. Breng de salsa op smaak brengen met zout. Bewaar de salsa tot gebruik afgedekt in koelkast.
Salsa van zoete aardappelen
Bijzonder Mexicaans bijgerecht met pittige en frisse smaken in één.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Salsa van zoete aardappelen
Bijzonder Mexicaans bijgerecht met pittige en frisse smaken in één.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011383_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
180 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes in weinig water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de peper en de bosuitjes in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Meng het sinaasappelsap en -rasp, de peperreepjes, de bosuitjes, de peterselie en de olie door de aardappels. Breng de salsa op smaak brengen met zout. Bewaar de salsa tot gebruik afgedekt in koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 zoete aardappelen
1 perssinaasappel
1 rode peper
3 bosuien
30 g verse peterselie
2 el traditionele olijfolie