Zoete aardappel en vijg

Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek.

325 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn naaltjes , olie en het spek. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.

  3. Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.

  • bewaartipJe kunt de zoete aardappelen 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 180 °C.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Zoete aardappel en vijg

Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig