Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met ⅔ van het citroensap en ¾ van de olie. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de peper en de knoflook toe aan het citroenmengsel. Breng op smaak met zout.
Pel de garnalen, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal en meng de garnalen met de marinade. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Bak ze op de grillplaat van het gourmetstel met de resterende olie in 4 min. gaar. Keer halverwege. Bak de laatste minuut een plukje taugé mee en druppel er nog wat citroensap over.
- bereidingstipJe kunt de garnalen in de ochtend al marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Knoflookgarnalen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006146_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
164 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met ⅔ van het citroensap en ¾ van de olie. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de peper en de knoflook toe aan het citroenmengsel. Breng op smaak met zout.
Pel de garnalen, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal en meng de garnalen met de marinade. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Bak ze op de grillplaat van het gourmetstel met de resterende olie in 4 min. gaar. Keer halverwege. Bak de laatste minuut een plukje taugé mee en druppel er nog wat citroensap over.
bereidingstip:Je kunt de garnalen in de ochtend al marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
4 el zonnebloemolie
1 rode peper
2 tenen knoflook
300 g verse reuzengarnalen
125 g taugé
Dit heb je nodig
gourmetstel