In kom met koud water gelatine 5 minuten weken. In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen. Melk en amandelessence erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.
Amandelgelei met sinaasappel en lychees
Amandelgelei met sinaasappel en lychees
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010266_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
225 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
In kom met koud water gelatine 5 minuten weken. In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen. Melk en amandelessence erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 blaadjes gelatine wit
6 eetlepels suiker
250 ml melk
1½ theelepel amandelaroma
3 sinaasappels
1 blik lychees
Dit heb je nodig
lage schaal (20 x 25 cm), ingevet