Bestrooi het vlees met het komijnzaad, het chilipoeder, het paprikapoeder en zout naar smaak. Verhit in een hapjespan de olie en bak het vlees in 5 min. bruin. Doe de ui erbij en bak nog 5 min. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk de sugo erbij en voeg 100 ml water toe. Laat 2 uur stoven, op heel laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. Doe de bonen in een zeef en spoel ze af. Laat ze uitlekken en doe ze bij het stoofvlees. Stoof nog 30 min. en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de Parisiennes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de chili met het brood.
- algemeenU kunt de chili 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar deze afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.
Chilistoof
hoofdgerecht
4 personen
755 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Bestrooi het vlees met het komijnzaad, het chilipoeder, het paprikapoeder en zout naar smaak. Verhit in een hapjespan de olie en bak het vlees in 5 min. bruin. Doe de ui erbij en bak nog 5 min. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk de sugo erbij en voeg 100 ml water toe. Laat 2 uur stoven, op heel laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. Doe de bonen in een zeef en spoel ze af. Laat ze uitlekken en doe ze bij het stoofvlees. Stoof nog 30 min. en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de Parisiennes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de chili met het brood.
algemeen:U kunt de chili 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar deze afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g riblappen
1 el gemalen komijn (djinten)
2 tl chilipoeder
1 el paprikapoeder
3 el zonnebloemolie
1 ui
1 rode paprika
3 tenen knoflook
1 pakje sugo pastasaus pikant
2 blikken kidneybonen
4 broodjes