Verhit de olijfolie in een soeppan en bak daarin de gesnipperde ui 4 min. Voeg de shoarmareepjes toe. Bak nog 3 min. Voeg 1 liter koud water, de bouillontablet, tomatenblokjes, knoflook toe. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kikkererwtentoe aan de soep toe. Laat op laag vuur 10 min. doorwarmen. Serveer de soep met de koriander. Lekker met een geroosterd shoarmabroodje.
Kikkererwtensoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006314_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak daarin de gesnipperde ui 4 min. Voeg de shoarmareepjes toe. Bak nog 3 min. Voeg 1 liter koud water, de bouillontablet, tomatenblokjes, knoflook toe. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kikkererwtentoe aan de soep toe. Laat op laag vuur 10 min. doorwarmen. Serveer de soep met de koriander. Lekker met een geroosterd shoarmabroodje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el olijfolie
1 ui
200 g shoarmareepjes
1 groentebouillontablet
1 blik tomatenblokjes
1 teen knoflook
1 blik kikkererwten
½ zakje verse koriander