Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijne kruim. Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
- bewaartipJe kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Bak de scones ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.
Scones zonder karnemelk
12 porties
135 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijne kruim. Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
bewaartip:Je kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Bak de scones ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
65 g ongezouten roomboter
4 tl bakpoeder
1 mespunt zout
65 g witte basterdsuiker
125 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier