Komkommers in keukenmachine pureren. In koekenpan olie verhitten, komijn kort bakken tot geur vrijkomt. Bouillonpoeder en 100 ml water erbij schenken. Komijnbouillon, yoghurt en munt door komkommerpuree doen. Soep met zout en peper op smaak brengen en in koelkast in minstens 2 uur door en door koud laten worden. Amandelen in droge koekenpan lichtbruin roosteren en voor serveren over soep strooien.
Koude yoghurtsoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010166_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
210 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Komkommers in keukenmachine pureren. In koekenpan olie verhitten, komijn kort bakken tot geur vrijkomt. Bouillonpoeder en 100 ml water erbij schenken. Komijnbouillon, yoghurt en munt door komkommerpuree doen. Soep met zout en peper op smaak brengen en in koelkast in minstens 2 uur door en door koud laten worden. Amandelen in droge koekenpan lichtbruin roosteren en voor serveren over soep strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 komkommers
1 el olie
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 tl tuinkruidenbouillonpoeder
700 ml volle yoghurt
½ zakje verse munt
50 g amandelen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine