Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.
Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.
Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.
Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006439_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.
Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.
Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 stuik bleekselderij
4 el olijfolie
1 schaal Hollandse runderballetjes
1 duopak aardappelschijfjes
3 el kwark
1 el mayonaise
2 el verse bieslook