Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.
Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten. Laat 30 min. staan. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.
Kikkererwten-reuzenbonensalade
- algemeenIn plaats van sambal oelek kunt u ook harissa gebruiken, een hete rode saus uit Noord-Afrika. Verkrijgbaar in de grotere AH-winkels (potje 100 g).
Kikkererwten-reuzenbonensalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006448_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
235 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.
Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten. Laat 30 min. staan. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.
algemeen:In plaats van sambal oelek kunt u ook harissa gebruiken, een hete rode saus uit Noord-Afrika. Verkrijgbaar in de grotere AH-winkels (potje 100 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 blik kikkererwten
1 blik reuzenbonen
1 citroen
3 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el natuurazijn
1 tl sambal oelek
1 bakje platte peterselie
1 bakje verse koriander