Kikkererwten-reuzenbonensalade

235 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

  2. Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.

  3. Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten. Laat 30 min. staan. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.

  • algemeenIn plaats van sambal oelek kunt u ook harissa gebruiken, een hete rode saus uit Noord-Afrika. Verkrijgbaar in de grotere AH-winkels (potje 100 g).

Kikkererwten-reuzenbonensalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig