Komkommersalade met gember, sesamolie en knoflook

Komkommersalade 2.0: gebruik eens extra sesamolie, gember en knoflook voor de dressing in plaats van alleen olie en azijn. Zo krijgt de salade nog meer smaak (en bite).

95 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje. Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.

  2. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn. Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.

  3. Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp. Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.

  4. Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn. Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.

  • bewaartipJe kunt de komkommersalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Vijzelen

    Instructievideo - 01:06 min.

Komkommersalade met gember, sesamolie en knoflook

Komkommersalade 2.0: gebruik eens extra sesamolie, gember en knoflook voor de dressing in plaats van alleen olie en azijn. Zo krijgt de salade nog meer smaak (en bite).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig