Komkommersalade met sesam-chilidressing

Deze komkommersalade is geïnspireerd door verschillende Aziatische keukens en smaken. De smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.

250 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de sugarsnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet, giet de sugarsnaps erover af en spoel koud onder stromend water.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de koriander grof. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommers.

  3. Klop de knoflook met de sesamolie, olijfolie, azijn, honing, peper en eventueel zout tot een dressing.

  4. Meng de komkommer met de taugé, sugarsnaps, koriander en dressing. Hak de pinda's grof en strooi over de salade.

  • serveertipLekker met gegrilde garnalen (het gerecht is dan niet meer vegetarisch).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Komkommersalade met sesam-chilidressing

Deze komkommersalade is geïnspireerd door verschillende Aziatische keukens en smaken. De smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig