Kook de sugarsnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet, giet de sugarsnaps erover af en spoel koud onder stromend water.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de koriander grof. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommers.
Klop de knoflook met de sesamolie, olijfolie, azijn, honing, peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng de komkommer met de taugé, sugarsnaps, koriander en dressing. Hak de pinda's grof en strooi over de salade.
Komkommersalade met sesam-chilidressing
Deze komkommersalade is geïnspireerd door verschillende Aziatische keukens en smaken. De smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.
- serveertipLekker met gegrilde garnalen (het gerecht is dan niet meer vegetarisch).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Komkommersalade met sesam-chilidressing
Deze komkommersalade is geïnspireerd door verschillende Aziatische keukens en smaken. De smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059178_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
250 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sugarsnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet, giet de sugarsnaps erover af en spoel koud onder stromend water.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de koriander grof. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommers.
Klop de knoflook met de sesamolie, olijfolie, azijn, honing, peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng de komkommer met de taugé, sugarsnaps, koriander en dressing. Hak de pinda's grof en strooi over de salade.
serveertip:Lekker met gegrilde garnalen (het gerecht is dan niet meer vegetarisch).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g verse sugarsnaps
125 g taugé
1 teen knoflook
15 g verse koriander
2 komkommers
1 el sesamolie
1 el olijfolie chilipeper
2 el rijstazijn
2 tl honing
60 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
kaasschaaf