Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel op een bord.
Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk. Klop de eieren los. Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of bolle kant van een lepel. Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas. Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan. Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin.
Cordon bleu
Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we 'm ook heel graag!
- combinatietipLekker met groene asperges en aardappelgratin.
- algemeenVoor een traditionele cordon bleu wordt een ongepaneerde schnitzel gebruikt. In dit recept is gekozen voor filetlapjes omdat deze dikker en daardoor makkelijker in te snijden zijn.
Cordon bleu
Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we 'm ook heel graag!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006449_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel op een bord.
Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk. Klop de eieren los. Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of bolle kant van een lepel. Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas. Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan. Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin.
combinatietip:Lekker met groene asperges en aardappelgratin.
algemeen:Voor een traditionele cordon bleu wordt een ongepaneerde schnitzel gebruikt. In dit recept is gekozen voor filetlapjes omdat deze dikker en daardoor makkelijker in te snijden zijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 beschuiten
4 varkensfiletlapjes
2 middelgrote eieren
100 g geraspte emmentaler 45+
4 plakken gerookte slagersachterham
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenmachine
cocktailprikkers