Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze in weinig water met zout in 15 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de sperziebonen toe. Laat de aardappelen en sperziebonen uitlekken in een vergiet en koel ze af onder koud, stromend water.
Verwijder het vel van de haringfilet en snijd de filet in stukken van ca. 1 1/2 cm. Klop een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kwark en 2 el water.
Schep de aardappelen, de sperziebonen, de haringfilet, de dressing en de ui voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over 4 borden en schep er de aardappelsalade op.
- algemeenIn plaats van gerookte haringfilet kunt u ook makreelfilet gebruiken.
Salade van haring & aardappel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044369_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze in weinig water met zout in 15 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de sperziebonen toe. Laat de aardappelen en sperziebonen uitlekken in een vergiet en koel ze af onder koud, stromend water.
Verwijder het vel van de haringfilet en snijd de filet in stukken van ca. 1 1/2 cm. Klop een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kwark en 2 el water.
Schep de aardappelen, de sperziebonen, de haringfilet, de dressing en de ui voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over 4 borden en schep er de aardappelsalade op.
algemeen:In plaats van gerookte haringfilet kunt u ook makreelfilet gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
1 pak sperziebonen
1 pakje gerookte haringfilet
1 tl mosterd
2 el mayonaise
2 el magere kwark
1 ui
1 zak veldsla