Salade van haring & aardappel

440 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze in weinig water met zout in 15 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de sperziebonen toe. Laat de aardappelen en sperziebonen uitlekken in een vergiet en koel ze af onder koud, stromend water.

  2. Verwijder het vel van de haringfilet en snijd de filet in stukken van ca. 1 1/2 cm. Klop een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kwark en 2 el water.

  3. Schep de aardappelen, de sperziebonen, de haringfilet, de dressing en de ui voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep er de aardappelsalade op.

  • algemeenIn plaats van gerookte haringfilet kunt u ook makreelfilet gebruiken.

Salade van haring & aardappel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig