Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.
Maak rechthoeken door telkens 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Klopt het ei samen met de tijm los in een kom. Bestrijk het bladerdeeg met het ei-mengsel met een bakkwastje.
Draai de stroken tot spiralen en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de stengels nogmaals met het ei-mengsel en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel de bakplaten halverwege om.
Kaasstengels
Say cheese, please! Deze kaasstengels toveren gegarandeerd een big smile op je gezicht.
- bewaartipJe kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.
- bereidingstipJe kunt de kaasstengels ook maken met vers bladerdeeg. Rol daarvoor het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 8 lange stroken. Halveer de stroken in de breedte zodat je 16 gelijke stroken hebt.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Bladerdeegstengels maken
Instructievideo - 01:29 min.
Kaasstengels
Say cheese, please! Deze kaasstengels toveren gegarandeerd een big smile op je gezicht.
12 porties
150 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.
Maak rechthoeken door telkens 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Klopt het ei samen met de tijm los in een kom. Bestrijk het bladerdeeg met het ei-mengsel met een bakkwastje.
Draai de stroken tot spiralen en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de stengels nogmaals met het ei-mengsel en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel de bakplaten halverwege om.
bewaartip:Je kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.
bereidingstip:Je kunt de kaasstengels ook maken met vers bladerdeeg. Rol daarvoor het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 8 lange stroken. Halveer de stroken in de breedte zodat je 16 gelijke stroken hebt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 middelgroot ei
1 tl gedroogde tijm
175 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
bakkwastje
bakpapier