Kaasstengels

Say cheese, please! Deze kaasstengels toveren gegarandeerd een big smile op je gezicht.

150 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.

  2. Maak rechthoeken door telkens 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Klopt het ei samen met de tijm los in een kom. Bestrijk het bladerdeeg met het ei-mengsel met een bakkwastje.

  3. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de stengels nogmaals met het ei-mengsel en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel de bakplaten halverwege om.

  • bewaartipJe kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.
  • bereidingstipJe kunt de kaasstengels ook maken met vers bladerdeeg. Rol daarvoor het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 8 lange stroken. Halveer de stroken in de breedte zodat je 16 gelijke stroken hebt.
  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

  • Bladerdeegstengels maken

    Instructievideo - 01:29 min.

Kaasstengels

Say cheese, please! Deze kaasstengels toveren gegarandeerd een big smile op je gezicht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig