Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, de slasaus, de oregano, 1 el water en peper en zout naar smaak.
Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes van 3 cm. Laat ze in een lage schaal snel afkoelen. Giet de sperziebonen af in een vergiet en spoel ze onder stromend water koud.
Snijd de hotdogs in stukjes. Meng de aardappelen, de sperzie-bonen, de hotdogs, de ui, en de dressing. Verdeel de aardappel-salade met de cherrytomaten over 4 borden en serveer.
- algemeenSalade over? Deze smaakt lekker op een sneetje volkorenbrood met kaas.
Aardappelsalade met hotdogs
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014508_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, de slasaus, de oregano, 1 el water en peper en zout naar smaak.
Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes van 3 cm. Laat ze in een lage schaal snel afkoelen. Giet de sperziebonen af in een vergiet en spoel ze onder stromend water koud.
Snijd de hotdogs in stukjes. Meng de aardappelen, de sperzie-bonen, de hotdogs, de ui, en de dressing. Verdeel de aardappel-salade met de cherrytomaten over 4 borden en serveer.
algemeen:Salade over? Deze smaakt lekker op een sneetje volkorenbrood met kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak kilo'tje aardappelen
500 g sperziebonen
1 tl mosterd
3 el slasaus
1 tl oregano
1 blik hotdogs
1 ui
1 bakje cherry tomaten