Vleesspies met pesto-bonensalade

490 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperzie-bonen in weinig water met wat zout in 6 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de pesto met 1 el olie. Schep met de ui door de sperziebonen. Breng de salade op smaak met peper.

  2. Prik de aardappelen met een vork rondom in en pof ze 8 min. op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 5 min. nagaren.

  3. Rijg de varkenshaaspuntjes, de braadworst en de courgette aan de barbecuespiesen. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de spiesen in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Of steek de barbecue aan, bestrijk de spiesen met de rest van de olie en rooster ze in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de spiesen met de gepofte aardappel en de bonensalade.

  • algemeenBBQ-tip: Pof de aardappelen tussen de hete kolen op de barbecue. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze in 40-45 min. gaar worden.

Gerelateerde recepten

Vleesspies met pesto-bonensalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig