Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.
Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.
- algemeenJe kunt de slacarree ook vervangen door slavink.
- algemeenLiever pittige aardappeltjes? Neem pikante paprikapoeder in plaats van milde (potje 35 g).
Spaanse aardappeltjes met slacarree
hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.
Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.
algemeen:Je kunt de slacarree ook vervangen door slavink.
algemeen:Liever pittige aardappeltjes? Neem pikante paprikapoeder in plaats van milde (potje 35 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
2 x 400 g sperziebonen
4 el olijfolie
2 schaaltjes sla
2 tl milde paprikapoeder
2 tenen knoflook
½ potje zwarte olijven
3 el aïoli