Spaanse aardappeltjes met slacarree

430 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.

  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.

  3. Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.

  • algemeenJe kunt de slacarree ook vervangen door slavink.
  • algemeenLiever pittige aardappeltjes? Neem pikante paprikapoeder in plaats van milde (potje 35 g).

Spaanse aardappeltjes met slacarree

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig