Bleekselderijsalade met appel en noten

Die mooie groene stengels zijn veelzijdiger dan je misschien denkt; probeer deze salade maar eens! Een zoetje van de appel, frisromige dressing een bite dankzij macadamia's.

240 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten 3-4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes van een ½ cm en snijd het blad grof. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm en de bosui in ringen van een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  3. Meng de bleekselderij, appel en bosui met de noten, het citroensap en -rasp, de mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker bij de barbecue of als bijgerecht voor kipdrumsticks en geroosterde aardappelen.
  • algemeenDe buitenste stengels van de bleekselderij zijn soms te stug voor in de salade. Stoof of kook ze, in combinatie met wortel bijvoorbeeld. Of verwerk ze in de risotto bianco (zie recept elders op ah.nl/recepten). Ook handig: snijd de stengels in stukjes en vries ze in, een beetje bleekselderij in een stoofschotel geeft alle andere smaken meer accent.
  • algemeenDe macadamianoten geven een heerlijke zachte smaak aan deze voorjaarssalade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bleekselderijsalade met appel en noten

Die mooie groene stengels zijn veelzijdiger dan je misschien denkt; probeer deze salade maar eens! Een zoetje van de appel, frisromige dressing een bite dankzij macadamia's.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig