Verwarm de oven voor op 175 °C . Leg de paprika's op een rooster en schuif het rooster in het midden van de oven. Rooster de paprika's 25 minuten. Leg de paprika's in een kom, dek de kom af met deksel of vershoudfolie en laat ze ca. 15 min. staan.
Snijd de paprika's in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes.
Leg de paprikastukken op een platte schaal en strooi de ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en oregano erover. Sprenkel de olijfolie erover.
Laat de smaken minstens 30 min. bij kamertemperatuur intrekken.
Salade van geroosterde paprika
- algemeenPaprikarolletjes: verdeel over elk stuk paprika wat verkruimelde geitenkaas en oregano en rol ze op. Zet de rolletjes met cocktailprikkers vast.
- algemeenIn het hele Middellandse Zeegebied is salade van geroosterde paprika een geliefd gerecht. Dit is een Griekse versie.Het wordt geserveerd als bijgerecht of mezze.
Salade van geroosterde paprika
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011249_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
140 kcal
20 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C . Leg de paprika's op een rooster en schuif het rooster in het midden van de oven. Rooster de paprika's 25 minuten. Leg de paprika's in een kom, dek de kom af met deksel of vershoudfolie en laat ze ca. 15 min. staan.
Snijd de paprika's in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes.
Leg de paprikastukken op een platte schaal en strooi de ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en oregano erover. Sprenkel de olijfolie erover.
Laat de smaken minstens 30 min. bij kamertemperatuur intrekken.
algemeen:Paprikarolletjes: verdeel over elk stuk paprika wat verkruimelde geitenkaas en oregano en rol ze op. Zet de rolletjes met cocktailprikkers vast.
algemeen:In het hele Middellandse Zeegebied is salade van geroosterde paprika een geliefd gerecht. Dit is een Griekse versie.Het wordt geserveerd als bijgerecht of mezze.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode paprika's
2 paprika's
6 ansjovisfilets
2 tenen knoflook
1 volle el kappertjes
1 el verse oregano
4 el olijfolie extra vierge