Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van 3 el olie, 1 el citroensap en naar smaak zout en peper.
Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, meng ze met 1 el olie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de sint-jakobsschelpen in ca. 2 min. net aan gaar. Schep ze in de kom met dressing.
Roerbak nu de haricots verts 2 min. in de pan. Schep de haricots verts op de schelpen en schep alles luchtig door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 warme borden of schelpen. Strooi de roze peper erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.
- algemeenDeze vijf ingrediënten staan garant voor een feestelijk, makkelijk te bereiden voorgerecht.
- algemeenEen fris en crispy voorafje. Zet daar een zinnenprikkelende, opwekkende, knisperende Sauvignon Blanc bij. Een zilte Muscadet de Sèvre et Maine kan ook.
St. Jakobsschelpen met haricots verts
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011278_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van 3 el olie, 1 el citroensap en naar smaak zout en peper.
Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, meng ze met 1 el olie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de sint-jakobsschelpen in ca. 2 min. net aan gaar. Schep ze in de kom met dressing.
Roerbak nu de haricots verts 2 min. in de pan. Schep de haricots verts op de schelpen en schep alles luchtig door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 warme borden of schelpen. Strooi de roze peper erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.
algemeen:Deze vijf ingrediënten staan garant voor een feestelijk, makkelijk te bereiden voorgerecht.
algemeen:Een fris en crispy voorafje. Zet daar een zinnenprikkelende, opwekkende, knisperende Sauvignon Blanc bij. Een zilte Muscadet de Sèvre et Maine kan ook.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sint-jakobsschelpen
100 g haricots verts
1 citroen
4 el olijfolie
1 el roze peperkorrels