Pel de garnalen en bewaar de schalen. Snijd de garnalen op de rug open en verwijder de zwarte draadjes.
Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes 5 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de gevogeltefond toe en kook alles zachtjes 10 minuten. Zeef de fond boven een kommetje en druk de schillen goed uit.
Maal de amandelen zo fijn mogelijk.
Bestrooi de kiphaasjes met kipkruiden. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin en in ca. 8 min. gaar. Bak de garnalen de laatste 3 min. mee.
Schep alles uit de pan. Voeg de amandelen en knoflook toe en bak ze al roerend 1 min. in het bakvet. Voeg de wijn toe en laat deze 1 min. koken. Voeg de ingekookte fond toe en laat alles 5 min. zachtjes koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus nog eenmaal aan de kook. Schep de garnalen en de kip weer in de saus en laat alles goed warm worden. Breng de saus pittig op smaak met peper en zout. Lekker met rijst of pasta en een salade.
- algemeenGarnalen pellen: Leg de garnalen op een gladde schone ondergrond. Pak een garnaal vast, z'n rug naar u toe. Druk met de duimnagel van uw andere hand in de middelste rugschubben en knak de rug door. Trek het staartgedeelte eraf, de garnaal is gepeld.
- algemeenDit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder.
Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011264_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Pel de garnalen en bewaar de schalen. Snijd de garnalen op de rug open en verwijder de zwarte draadjes.
Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes 5 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de gevogeltefond toe en kook alles zachtjes 10 minuten. Zeef de fond boven een kommetje en druk de schillen goed uit.
Maal de amandelen zo fijn mogelijk.
Bestrooi de kiphaasjes met kipkruiden. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin en in ca. 8 min. gaar. Bak de garnalen de laatste 3 min. mee.
Schep alles uit de pan. Voeg de amandelen en knoflook toe en bak ze al roerend 1 min. in het bakvet. Voeg de wijn toe en laat deze 1 min. koken. Voeg de ingekookte fond toe en laat alles 5 min. zachtjes koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus nog eenmaal aan de kook. Schep de garnalen en de kip weer in de saus en laat alles goed warm worden. Breng de saus pittig op smaak met peper en zout. Lekker met rijst of pasta en een salade.
algemeen:Garnalen pellen: Leg de garnalen op een gladde schone ondergrond. Pak een garnaal vast, z'n rug naar u toe. Druk met de duimnagel van uw andere hand in de middelste rugschubben en knak de rug door. Trek het staartgedeelte eraf, de garnaal is gepeld.
algemeen:Dit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
12 reuzengarnalen
1 el olie
2 sjalotten
200 ml gevogeltefond
100 g blanke amandelen
300 g kipfilethaasjes
0 kipkruiden
25 g boter
1 teentje knoflook
100 ml zoete witte wijn
125 ml crème fraîche