Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de spekjes zachtjes uit.
Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Bak de konijndelen in het bakvet rondom lichtbruin. Voeg de tijm, wortel, ui en knoflook toe en bak alles nog 2 min. mee. Schep de linzen door het bakvet, voeg de pot fond en 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de stukken konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 borden. Schep de mosterd in een schaaltje en serveer dit apart erbij. Lekker met rodekool met pruimen.
- algemeenHet pittige aroma van de linzen geeft dit gerecht een warme, kruidige herfstsmaak.
Konijn gestoofd in linzen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011281_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
775 kcal
1 uur 15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de spekjes zachtjes uit.
Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Bak de konijndelen in het bakvet rondom lichtbruin. Voeg de tijm, wortel, ui en knoflook toe en bak alles nog 2 min. mee. Schep de linzen door het bakvet, voeg de pot fond en 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de stukken konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 borden. Schep de mosterd in een schaaltje en serveer dit apart erbij. Lekker met rodekool met pruimen.
algemeen:Het pittige aroma van de linzen geeft dit gerecht een warme, kruidige herfstsmaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g boter
50 g gerookte spekblokjes
1 konijn
1 el verse tijmblaadjes
100 g winterwortel
1 ui
2 tenen knoflook
1 pot vleesfond
250 g blonde linzen
4 el Zaanse mosterd