Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vier parten. Snijd de harde kern schuin uit de parten. Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in 50 min. op een heel zacht vuur gaar.
Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.
- algemeenIn plaats van appelsap kunt u ook rode wijn gebruiken. De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.
Rodekool met pruimen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011082_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
140 kcal
1 uur bereiden
Aan de slag
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vier parten. Snijd de harde kern schuin uit de parten. Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in 50 min. op een heel zacht vuur gaar.
Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.
algemeen:In plaats van appelsap kunt u ook rode wijn gebruiken. De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el zonnebloemolie
1 kleine ui
1 kleine rode kool
2 teentjes knoflook
4 kruidnagels
1 laurierblad
300 ml appelsap
150 g pruimen