Bospeen uit de oven

De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.

85 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 45 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.

  3. Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak grof zeezout toe. Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.

  • combinatietipLekker bij gebakken en gegrilde vis en bij kalfsvlees en kip.
  • algemeenDoor het langzame garen in de oven trekt de smaak van de specerijen helemaal in de jonge worteltjes, met als resultaat aromatisch verfijnde peentjes. Bijzonder om te proeven!

Bospeen uit de oven

De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig