Gekoelde tomatensoep met basilicum

30 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de tomaten in stukjes. Pluk 4 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houd ze achter voor garnering. Pureer de stukjes tomaat met de rest van het basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer. Wrijf de puree boven een kom door een zeef.

  2. Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog licht gebonden is. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.

  3. Schep de soep in vier kleine rechte glazen en garneer met een blaadje basilicum.

  • algemeenNiet zoveel tijd om de soep goed te koelen? Gebruik wat minder vocht en voeg enkele ijsblokjes toe. Het koelen gaat dan veel sneller.

Gerelateerde recepten

Gekoelde tomatensoep met basilicum

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig