Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. uit. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe er 500 ml water en het bouillontablet bij en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ca. 2 min. ontdooien. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas een beetje slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.
- algemeenTot en met stap 2 kunt u de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm al roerend op laag vuur op en ga verder met stap 3.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige erwtensoep met katenspek
voorgerecht
6 personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. uit. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe er 500 ml water en het bouillontablet bij en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ca. 2 min. ontdooien. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas een beetje slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.
algemeen:Tot en met stap 2 kunt u de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm al roerend op laag vuur op en ga verder met stap 3.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
6 plakjes katenspek
2 el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
1 kippenbouillontablet
1 pak tuinerwten
1 bekertje slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer, 6 hittebestendige glaasjes