Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook. Roer de peterselie, bieslook, knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.
Giet de krieltjes af, laat iets afkoelen en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.
- bereidingstipJe kunt de kruidenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Krieltjes met kruidenboter
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006915_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook. Roer de peterselie, bieslook, knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.
Giet de krieltjes af, laat iets afkoelen en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.
bereidingstip:Je kunt de kruidenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krielaardappelen
2 el verse peterselie
2 el verse bieslook
1 teen knoflook
2 tl grof zeezout
50 g ongezouten roomboter