Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Pers de knoflook tussen de plakjes aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie.
Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder het folie halverwege.
Aardappelgratin met knolselderij
Dit bijgerecht in de categorie ‘vergeten groente’ kun je een dag van te voren te bereiden.
- bereidingstipJe kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gratin afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Aardappelgratin met knolselderij
Dit bijgerecht in de categorie ‘vergeten groente’ kun je een dag van te voren te bereiden.
bijgerecht
4 personen
395 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Pers de knoflook tussen de plakjes aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie.
Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder het folie halverwege.
bereidingstip:Je kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gratin afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
1 knolselderij
2 tenen knoflook
125 ml verse slagroom
100 g geraspte gruyère
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 26 cm)