Breng in een steelpan de sjalot, de peperkorrels en de wijn aan de kook. Kook tot de helft in. Zeef boven een kom en schenk het vocht terug in de pan. Voeg de visfond toe en kook tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook tot de helft in. Roer de dille erdoor en houd op laag vuur warm.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Deel de vis in 4 stukken en bestrooi met peper en zout. Bak de kabeljauw in 6-8 min. gaar, voeg na 2 min. de zalm toe en bak tot hij rosé is. Keer halverwege.
Leg op elk bord een stuk kabeljauw en zalm. Serveer met de saus en garneer met kappertjes. Lekker met verse tagliatelle en broccoli.
- algemeenU kunt de saus één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm voor serveren op laag vuur op.
Visduo met wijn-dillesaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006931_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een steelpan de sjalot, de peperkorrels en de wijn aan de kook. Kook tot de helft in. Zeef boven een kom en schenk het vocht terug in de pan. Voeg de visfond toe en kook tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook tot de helft in. Roer de dille erdoor en houd op laag vuur warm.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Deel de vis in 4 stukken en bestrooi met peper en zout. Bak de kabeljauw in 6-8 min. gaar, voeg na 2 min. de zalm toe en bak tot hij rosé is. Keer halverwege.
Leg op elk bord een stuk kabeljauw en zalm. Serveer met de saus en garneer met kappertjes. Lekker met verse tagliatelle en broccoli.
algemeen:U kunt de saus één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm voor serveren op laag vuur op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
10 zwarte peperkorrels
150 ml droge witte wijn
150 ml visfond
1 flesje kookroom
1 el verse dille
3 el olijfolie
1 schaal kabeljauwhaasjes
1 schaal zalmfilet
1 el kappertjes