Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee. Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.
Notenrijst met broccoli en satésaus
Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.
- algemeenSeroendeng doet het ook goed in salades, bijvoorbeeld in een wortelsalade met rozijnen en verse munt.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Notenrijst met broccoli en satésaus
Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014658_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee. Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.
algemeen:Seroendeng doet het ook goed in salades, bijvoorbeeld in een wortelsalade met rozijnen en verse munt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g notenrijst
6 middelgrote eieren
500 g broccoli
250 g kant-en-klare satésaus
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g champignons
2 el seroendeng