Mosselsoep met kerrie en koriander

225 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte of wijd openstaande exemplaren weggooien. In grote pan olie verhitten en kerriepoeder, rode peper, knoflook en roerbakgroenten 2 min. roerbakken. Onverdunde kippenbouillon (zonder vlees) erbij schenken en 2 dl water, kokosmelk en mosselen toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen en soep 7 min. op hoog vuur laten koken. Af en toe voorzichtig doorroeren. Mosselen met schuimspaan uit soep in kom scheppen. Ongeopende mosselen verwijderen. 12 mosselen in schelp laten zitten, rest van mosselen uit schelp nemen en over vier warme diepe borden verdelen. Soep in borden scheppen. Mosselen in schelp erin leggen en garneren met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.

  • algemeenVerse mosselen geven deze soep zijn heerlijke smaak. U kunt ook kant-en-klare gekookte mosselen gebruiken. Verdun de soep dan met 1/2 liter water en voeg eventueel een visbouillontablet toe. Warm 150 g gekookte mosselen 3 min. zachtjes mee. Ook lekker als lunchgerecht.

Gerelateerde recepten

Mosselsoep met kerrie en koriander

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig