In ruime pan olie verhitten. Ui en paprika 1 min. bakken. Aardappelschijfjes, tomatenpuree en chorizo erdoor scheppen. Bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en met deksel schuin op pan 8 min. zachtjes laten sudderen. Artisjokharten toevoegen en 2 min. mee laten koken. Soep in borden scheppen en garneren met knoflookbieslook. Lekker met grove sneden volkorenbrood. Soep eventueel op smaak brengen met versgemalen peper en sherry.
Spaanse aardappelsoep met artisjokharten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010994_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In ruime pan olie verhitten. Ui en paprika 1 min. bakken. Aardappelschijfjes, tomatenpuree en chorizo erdoor scheppen. Bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en met deksel schuin op pan 8 min. zachtjes laten sudderen. Artisjokharten toevoegen en 2 min. mee laten koken. Soep in borden scheppen en garneren met knoflookbieslook. Lekker met grove sneden volkorenbrood. Soep eventueel op smaak brengen met versgemalen peper en sherry.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el olijfolie
1 ui
1 rode paprika
450 g aardappelschijfjes
1 blikje tomatenpuree
200 g chorizoworst
1 l groentebouillon
1 potje gemarineerde artisjokharten
½ zakje (knoflook)bieslook
2 el droge sherry